Turridning

Auktoriserade av SIF - Svenska Islandshästföreningen.

Ridningen sker alltid med ridledare, vid större grupper och ovana ryttare finns två ridledare med på turen. Vanligen börjar vi med en genomgång på ridbanan, innan vi rider ut i skogen, på fälten och vägarna runt gården. Tempo och terräng anpassas till gruppdeltagarnas ridvana. Vi har förmånen att kunna rida helt på egna marker, på åkervägar och grusade stigar i en mycket vacker och spännande natur längs Risån. För de lite längre turerna har vi ställt i ordning rastplatser både djupt inne i skogarna och vid stranden av Källesjön.

Hästarna är färdigsadlade när ni kommer, vill ni vara med och borsta och sadla - säg till vid bokningen. Hjälm är obligatorisk vid all ridning och finns att lånas på plats. Skulle det regna kan ni även låna ridregnrockar. På fötterna bör du ha en sko med klack, tex stövlar eller boots.

Gruppstorlek: min 6 - max ca 12 ryttare.
Minsta ålder 12 år. (annars fordras ridvana)
Högsta vikt 95 kg.

Vid grupp mindre än 6 personer finns möjligheten att boka in sig på någon utav våra Drop-In turer på 1 timma. Kostar 350 kr/pp, för aktuella datum, se startsidan.

Alkohol och ridning hör inte ihop. Nykterhetskrav samma som för bilkörning!
All ridning sker på egen risk.


Anmälan sker på telefon 0522-661042

 

Pröva på tur 1/2 tim. 230:-
(minst två grupper i följd)
Främst ämnad för företag och andra större grupper som vill låta så många som möjligt känna på att rida på Islandshäst i samband med andra aktiviteter på Skansens Gård. Vi skrittar på natursköna stigar och prövar på att tölta på hemvägen. Effektiv ridtid 30 min, men räkna med totalt 1 tim tidsåtgång/grupp.

 

 

Skogstur 1 tim. 350:-
Vår vanliga ridtur, passar både nybörjare och vana ryttare. Vi skrittar på naturstigar, klättrar i skogen och töltar på grusvägarna.
Total tidsåtgång ca 1,5 timme.

Finns även som Drop-in tur, dvs för sällskap med 5 eller färre ryttare, se mer info här.

 

Skogstur 1,5 tim. med fikapaus. 470-
Passar främst något vana ryttare, men även den "oförvägne" nybörjaren som själv kan ta sig av och på hästen ute i skogen. Vi har med oss kaffe, saft och bullar i sadelväskorna.

 

Långtur 2,5 tim. med fikapaus. 700:-
En rolig tur med lite mer tempo, omväxlande i terrängen och på vägarna. Enbart för vana ryttare som själva kan hantera sina hästar. Efter halva turen gör vi rast och låter hästarna pusta ut. Vi har med oss kaffe, saft och bullar i sadelväskorna.